Hoito-opas

 

Saat kasvin viihtymään kotonasi alusta asti muutaman helpon vinkin avulla. Kasvit viihtyvät, kun ne saavat sopivasti vettä ja ravinteita sekä ajoittain myös tarkempaa huolenpitoa.


Kastele kohtuudella

Ennen kuin kastelet, nosta ruukkua ja tunne sen paino. Jos ruukku tuntuu painavalta, saattaa alempana ruukussa oleva multa olla vielä märkää. Kun multa on täysin kuivunut, ruukkukasvi tuntuu kevyemmältä.


Seuraa hoito-ohjeita

Jokaisen kasvimme kohdalta löydät ohjeistuksen, paljonko vettä uusi kasvisi tarvitsee. Anna kasvin kuivahtaa kastelukertojen välillä, mikäli se pitää siitä.


Ruukku

Saviruukut imevät itseensä vettä, mutta muoviruukut eivät. Terrakottaruukku sopii kasveille, joiden multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Muoviruukku on ihanteellinen kasveille, jotka pitävät tasaisesta kosteudesta. 

Vinkki: Upota saviruukku veteen ennen kasvin istuttamista, jos et halua että ruukku imee itseensä vettä.


Lisää kosteutta

Onko kotonasi erityisen kuiva sisäilma esimerkiksi talvella? Asettaa vesikulho lämpöpatterin viereen tuomaan lisäkosteutta kasveille tai hanki ilmankostutin.


Tarkista ötökät säännöllisesti 

Tuholaisten suurinta herkkua ovat kauniit viherkasvit. Tarkista kasvin runko, lehtien varret sekä lehdet sekä ala- että yläpuolelta säännöllisesti. Jos jotain sinne kuulumatonta löytyy, aloita heti tuholaisten torjunta. 

Vinkki: Mäntysuopa ja vesi sopivat hyvin useimpien tuholaisten torjuntaan, ja niitä löytyy useimmista kodeista. Jos havaitset tuholaisia, poista kyseiset lehdet ja käsittele muut lehdet suovalla. Toista käsittely tarvittaessa.

Vinkki 2: Uusimmat kasvit kannattaa sijoittaa aluksi hieman kauemmaksi muista kasveistasi.

    ×